Hoera! We printen nu ook op metaal


Ongelooflijke kleurkracht en scherpte op een aluminium plaat.

Timberprint is specialist in het printen op hout. Toch krijgen we nog vaak de vraag als we naast hout ook andere materialen printen... Uiteraard kunnen we dat, maar we willen alleen producten verkopen waar een WOW-factor in zit.
Materialen die ons verrassen.
En dan vallen er heel veel standaard materialen af, canvas, dibond en forex zijn leuke materialen maar voor ons niet spannend genoeg. Totdat er een nieuw product op ons pad kwam...

Steelprint: Ongelooflijke kleurkracht door andere printtechniek!

Kunnen jullie alleen maar op hout printen?

Toen kwamen we een nieuw product tegen: aluminium panelen die middels sublimatie worden voorzien van kleur. De afbeelding wordt eerst op papier geprint.
Na het printen wordt het papier op de aluminium plaat gelegd wordt het enkele minuten lang een paar honderd graden verwarmd.
Tijdens het verwarmen zuigt de coating alle kleuren op uit het papier en wordt de kleur wordt ín de coating gebakken.
Doordat papier veel meer inkt op kan nemen tijdens het printen dan aluminium kan er op deze manier een hoge kleurkracht in de coating gebracht worden.

Realistische huidtinten, prachtige zwartwit foto's door 8 kleurendruk

Doordat het papier met professionele EPSON fotoprinters met extra steunkleuren voor zwartwit, en lichte kleurpartijen zijn de kleuren levensecht, fotokwaliteit wat je kent van de fotostudio is nu op metalen platen mogelijk.

Watervast en UV-beschermd

De inkt is door het sublimatieproces in de coating opgesloten. De panelen zijn hierdoor zelfs met schoonmaakmiddel te reinigen en vele malen krasbestendiger dan dibond. Ook heeft de coating een UV-beschermende werking waardoor de kleuren veel beter zijn beschermd.

Wat zijn de verschillende producten?

We gaan 2 verschillende platen printen, mat of glans.
Ook is er de mogelijkheid om de plaat te laten diepdrukken; wij noemen dit een Canvas model.

Bekijk de website 

‹ Terug naar overzicht