Hoe hang je je Timberprint op?

Je hebt je Timberprint ontvangen, gaaf! Dan is het tijd om hem een mooi plekje te geven. Als je voor de ‘Timberblocks’ hebt gekozen, kun je ze eenvoudig neerzetten op een dressoir, kast of vensterbank en heb je er verder geen werk van. Heb je een paneel besteld van bijvoorbeeld steigerhout, vurenhout of berken, dan wil je hem waarschijnlijk wel aan de muur hangen als wanddecoratie.

Eén van de voordelen van een Timberprint is dat alle panelen aan de achterkant standaard zijn voorzien van een (gratis) ophangsysteem. Je kunt op deze manier jouw Timberprint makkelijk met één spijker of schroef in de wand ophangen. Kleine panelen zijn voorzien van een dopsysteem, grotere panelen van een staaldraad. Bij een wat groter paneel raden wij aan om meerdere spijkers of schroeven te gebruiken, want hoe groter de Timberprint is, hoe zwaarder deze is.

Geen gaten in de muur?

Wij kunnen ons voorstellen dat je geen gaten wilt of kunt boren in het zichtbare vlak van de muur. Een goede oplossing hiervoor is dan een ophangsysteem in de vorm van een rails. Dit soort ophangsysteem wordt vaak bevestigd aan de bovenkant van de muur, of aan het plafond. Door middel van deze rails, kun je eenvoudig de plek van je Timberprint bepalen. Je monteert één keer het ophangsysteem en vervolgens kun je heel makkelijk jouw wanddecoratie ophangen, verplaatsen, verstellen en vervangen zonder telkens nieuwe gaten te hoeven boren in de muur.

Voor alle toepassingen!

Een dergelijk ophangsysteem kun je gebruiken voor verschillende toepassingen. Bijvoorbeeld het professioneel verzorgen van wanddecoratie voor kantoren, scholen, musea en uiteraard voor in huis. Je hangt je Timberprint eenvoudig op in de woon- en slaapkamer, keuken en werkkamer. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om een ophangsysteem met verlichting te nemen, zodat je jouw wanddecoratie er echt kan laten ‘uitspringen’. 

Ophangsystemen zijn te koop bij de bouwmarkten, zoals Gamma en Hornbach, bij Ikea, maar ook online kun je ze eenvoudig bestellen en dan heb je hem misschien morgen al wel in huis. Veel succes met het ophangen van jouw Timberprint!

‹ Terug naar overzicht