Herfstfotografie tips

Het is herfst! Tijdens deze kleurrijke jaargetijde worden er dagelijks heel veel foto's gemaakt. Denk hierbij aan een bos met prachtige herfstkleuren, mistige landschappen, prachtige zonsopkomst, paddestoelen, spinnenwebben, spelende kinderen of dieren in de herfstbladeren. Wij hebben voor jullie een aantal tips en tricks voor jullie om nog mooiere en leuke foto’s te gaan maken in de herfst.

Tip 1 - Gekleurde blaadjes

Tijdens de herfst heb je maar een korte periode waarin de bladeren van de bomen gaan verkleuren in de mooiste rood en geel tinten. Maak hier gebruik van in de achtergrond tijdens het maken van een portret foto. Of het maken van je landschap foto. Maar wat ook leuk is om te doen om juist de blaadjes te fotograferen die op de grond liggen tijdens de eerst nachtvorst bevriezen namelijk de blaadjes aan de randen dit geeft een super mooi effect.

Tip 2 - Kinderen 

Het mooiste is natuurlijk om je kinderen in de herfst te fotograferen tijdens het spelen in de bladeren, het rapen van kastanjes. Maak samen met de kinderen een grote hoop met bladeren en laat ze hierin spelen en gooien met de bladeren. Spelenderwijs maak je hiervan de mooiste en spontaanste foto’s van je kind of je dit met een extreem groothoek of een telelens fotografeert maakt niet uit het is maar net wat voor effect je wilt gaan bereiken. Let er wel op dat je met het fotograferen van spelende kinderen dat je je camera op een snelle sluitertijd instelt om bewegingsonscherpte te voorkomen. Als je een compactcamera hebt maak je gebruik van de sportstand.

Tip 3 - Mist offerwijl vroeg je bed uit

De eerst zonnestralen zijn vaak het mooiste om te fotograferen met mist. Mist komt vaak voor in de herfst, maak er in deze periode ook goed gebruik van. Een mooi voorbeeld is het fotograferen van mist in het bos, als de zon net opkomt krijg je erg mooie zonnestralen. Let er wel op dat je hiervoor redelijk vroeg je bed uit moet om dit effect te kunnen creëren. Een tip is om in de schaduw van de boom te gaan staan als je dit wilt gaan fotograferen, hierdoor krijg je het mooiste effect van de zonnestralen. Maar wat ook erg gaaf is: stel de zon komt er niet doorheen, maar het is wel mistig. Fotografeer dan bijvoorbeeld beukenbomen met een telelens, deze bomen hebben namelijk laag hangende takken met oranje bladeren. Je krijgt hiermee erg mooie sfeerplaatjes. Wil je de herfstfoto’s printen op hout en weet je niet welk houtsoort je wilt afdrukken?

Foto’s met de rode en gele herfst kleuren komen erg mooi uit op berkenhout en steigerhout. Dit geeft een mooi natuurlijk en warm effect aan jouw foto op hout.

Wil je de foto’s kleurecht hebben zoals jij de foto’s op je scherm ziet? Maak dan gebruik van onze whitewash producten zoals whitewash vuren, bamboe of ayoushout.

Deel je foto's met ons!

Deel je foto’s die jij gemaakt hebt op Facebook en Instagram. Heb je na aanleiding van deze blog een aantal mooie herfst foto’s gemaakt of/en laten printen op hout? Laat ze dan zien op onze Facebook pagina. Of tag ons in je Instagram foto met de hashtag #timberprint.

‹ Terug naar overzicht