Fotograferen tijdens het Gouden Uurtje

Het Gouden Uurtje is het ideale moment om prachtige foto's te gaan maken. Het is daarom zeker de moeite waard om erop uit te gaan met je camera tijdens het gouden uurtje. Ik heb voor jullie nog een aantal tips tijdens het fotograferen met het gouden uurtje.

Wat is het Gouden Uurtje eigenlijk? 
 

Het Gouden Uurtje is het uur na zonsopgang en het uur voor zonsondergang. Het zonlicht heeft tijdens deze uren een speciale kwaliteit en levert hierdoor de super mooie en sfeervolle foto’s op. Zowel portret foto's als landschap foto's het is maar net wat jij het leukst vind om te fotograferen.

Op http://www.golden-hour.com/ kan je precies zien wanneer het gouden uurtje begint. Tevens hebben ze ook een app voor de iphone handig voor als je onderweg bent.

Als je de zon recht in je lens hebt met een persoon of bijvoorbeeld bloemen als voorgrond kan dit een erg mooi effect creëren zie onze eigen voorbeeld foto's.

Fototips:

  • Bedenk of bekijk van te voren een leuke plek waar je tijdens het gouden uurtje wilt gaan fotograferen. Je hebt namelijk maar c.a. een uurtje de tijd en die tijd vliegt zo voorbij.
  • Bekijk vooral de weersvoorspellingen vooral als ze 's ochtends mist voorspellen is het gouden uurtje echt super mooi. Leuk ook als je bijvoorbeeld koeien op schapen tussen de mistbanken ziet staan.
  • Fotografeer eens tegen het licht in. Vaak word gezegd direct zonlicht in je camera is niet mooi en kan schadelijk zijn. Dit is juist niet waar het geeft juist mooiere effecten.
  • Ga eens door je knieën om de foto te maken en ontdek dat dit een heel ander effect geeft dan fotograferen op ooghoogte.
  • Denk aan je voorgrond dit kan je foto interessant maken. Bloemen of grassprietjes, alles kan je in de voorgrond plaatsen het geeft uiteindelijk je foto's meer diepte.
     

Foto's in deze blog zijn gemaakt door onze collega: Talitha Pranger 

‹ Terug naar overzicht