Fotobehang maken en plakken met je eigen foto

Fotobehang maken van je eigen foto is een uitdaging, maar wel absoluut de moeite waard als het gelukt is. In dit artikel leggen we je uit wat je nodig hebt om je eigen fotobehang te maken, waar je de benodigdheden kunt kopen en laten we je zien wat de meest populaire soorten fotobehang zijn. Succes en veel plezier alvast!

Spring verder naar:

 1. Fotobehang kopen bij Hema of Karwei
 2. Zo goedkoop mogelijk
 3. Benodigdheden
 4. Fotobehang zelf maken en plakken
 5. Idee nodig?
 6. Stappenplan

Fotobehang kopen bij de Hema of Karwei

Allereerst kun je jezelf er natuurlijk gemakkelijk vanaf maken door een rol fotobehang te kopen bij bijvoorbeeld de Hema of Karwei. Als je het leuker vindt om je eigen fotobehang te maken, kijk dan eens het onderstaand filmpje. Je ziet hierin (versneld afgespeeld) hoe een muur wordt behangen met fotobehang.

 

Zo goedkoop mogelijk

Je kunt jouw eigen wallpaper zo goedkoop mogelijk maken door met materialen te werken die niet onnodig duur zijn, maar wel lang meegaan en een hoge kwaliteit hebben. Probeer verspilling te voorkomen door eerst te bepalen hoeveel je van alles nodig hebt en voorzichtig om te gaan met de muurposters. Als daar iets mee gebeurt dan moet je er weer een of meer opnieuw bestellen en dat is natuurlijk zonde!

Benodigdheden

Wat je nodig hebt is:

 1. goede muurlijm/posterlijm
 2. een kwast en lijm/verfbakje
 3. jouw uitgeprinte foto's
 4. een houtje om de posters mee glad te strijken
 5. een stanleymes indien er bijgesneden moet worden

Fotobehang zelf maken en plakken

Zodra je de prints hebt, kun je aan de slag met het inlijmen van de betreffende muur. Zorg er eerst voor dat deze glad is en dat er geen (grote) spijker- of pluggaten meer inzitten en verwijder indien nodig ook stof of andere oneffenheden.

Idee nodig?

Weet je niet welke foto je het beste kunt kiezen? Bekijk de foto's in de galerij hierboven of kies bijvoorbeeld voor een foto met bos, strand of New York erop. Die prints zijn het meest populair en hangen bij veel mensen in de woon- of slaapkamer.

 

Een grote muur met een bosprint bedekken is wel aanzienlijk rustgevender dan een drukkere afbeelding als bijvoorbeeld New York. Overweeg daarom om in je slaapkamer met een rustgevendere print te werken.

 

Bekijk ook onze Foto op Hout en Foto op Canvas sectie voor meer inspiratie. We printen zelfs foto's op steigerhout

Stappenplan

Als je stap-voor-stap wilt zien hoe jij je fotobehang op de muur kunt krijgen, bekijk dan de onderstaande video en volg de genoemde stappen. Op die manier wordt het je in no-time duidelijk wat er moet gebeuren.

 

‹ Terug naar overzicht