Foto op hout printen: Hoe wij bij Timberprint foto’s afdrukken

Vanaf eind 2011 printen wij al op hout. Anders dan andere printbedrijven hebben wij een breed assortiment verschillende houtsoorten. Naast het veel verkochte whitewash vuren printen wij ook op ayoushout, steigerhout, ruig vurenhout, en bamboe

Wij kiezen enkel voor duurzame houtsoorten van hoge kwaliteit, voorzien van een PEFC en of FSC keurmerk. Wij beschikken over een grote voorraad hout. Dit maakt dat wij als enige binnen 1 werkdag kunnen leveren! De productie van al onze panelen gebeurd volledig in eigen huis, dit is de beste manier om grip te krijgen en te houden op de kwaliteit van onze producten.  Wij willen dat iedereen net zo enthousiast over onze product is als dat wij dat zijn. Een foto is heel persoonlijk, dat behoort met zorg gemaakt te worden.

Wij beschikken over een grote voorraad hout. Dit maakt dat wij als enige binnen 1 werkdag kunnen leveren! Tijdens de bestelling kunt u in het winkelmandje aangeven dat u het paneel met spoed wilt ontvangen. Ons geautomatiseerde bestelsysteem zorgt ervoor dat uw orderbon binnen 5 minuten in de productieruimte ligt. Klaar om gemaakt te worden! 

In onze unieke fotoeditor is het voor Iedereen makkelijk een foto te uploaden en bewerken. Tijdens het ontwerpen op de website kunt u meerdere timberprints naast elkaar ontwerpen, zo ziet u direct hoe uw 3-luik boven de bank hangt of op uw dressoir staat. Foto in sepia, zwart-wit of een speciaal filter toepassen? Het is allemaal mogelijk in de speciaal ontwikkelde editor!

Komt u er toch nog niet helemaal uit, of wilt u graag een passend advies? Neem dan gerust contact met ons op! Nadat u de bestelling bij ons heeft gedaan gaat de bestelling geheel geautomatiseerd door naar onze printer hier worden de orderbonnen klaar gelegd om vervolgens de bestellingen in productie doorgevoerd.

Per bestelling sorteren wij de planken, wij willen namelijk graag zoveel mogelijk noesten in gezichten vermijden. Bij groot formaat prints en steigerhout is dit vaak erg moeilijk maar wij doen ons uiterste best. Nadat het gesorteerd is word alles gezaagd en schuren wij alle plankjes om de splinters te verwijderen. Vervolgens monteren wij de planken aan elkaar doormiddel van achterlatten en plaatsen wij een ophangsysteem aan de achterkant. Dit kan zijn een ophangdopje bij plaatmateriaal, kleinere en minder zware panelen of een staaldraad bij grote zware panelen.

Als het paneel klaar is word vervolgens het print bestand gecontroleerd en word deze vervolgens geprint, ingepakt en voorzien van een verzendbon om vervolgens met DHL mee te gaan.

Om ook grip te krijgen op kwaliteit en betrouwbaarheid van het afleveren hebben wij gekozen voor DHL, zij kunnen als enige 24uurs levering binnen de BENELUX met 98% garanderen. Bovendien worden alle panelen binnen Nederland GRATIS geleverd!

In het filmpjes hieronder kunt u bekijken hoe wij te werk gaan. Inmiddels is dit filmpje alweer 2 jaar oud en doen wij bepaalde dingen alweer heel anders dan dat wij toen deden.

‹ Terug naar overzicht