Foto op Canvas Zelf Maken en Afdrukken? 7 Veelgestelde Vragen…

Een foto op canvas zelf maken is mogelijk, maar wel veel werk en het resultaat is vaak niet zo mooi als dat je een foto laten printen op canvas. Voor het ultieme resultaat raad ik je aan om voor het echte printwerk gaan bij een specialist. Hieronder wat tips en tricks!

1. Waar kan een foto op canvas voor gebruikt worden?

Canvas dat van een inkjet-coating is voorzien, kan uitstekend gebruikt worden voor reproducties van schilderijen. Dit geeft een authentiek effect, hoewel het reliëf, veroorzaakt door dikke klodders verf in het origineel, natuurlijk niet te zien is. Met deze methode is ook een eigen foto afgedrukt op dit soort canvas net een schilderij en staat ook wel bekend als print op linnen. Vele aanbieders bieden deze mogelijkheid aan om je eigen foto aan de muur te hangen. Vanwege de technologische voortgang zijn er veel aanbieders die deze mogelijkheden aanbieden, met net zoveel verschil in kwaliteit en prijs.

2. Wat voor effect heeft zo’n print?

Canvas geeft een mat effect aan je foto’s en is verkrijgbaar met een houten baklijst in de kleuren zwart, wit en blank hout. Je kan deze baklijsten verkrijgen in een dikte van 1 of 4 cm.

3. Wat als je meer een natuurlijke en luxe uitstraling van je foto wilt?

Dan is een foto op hout zeker een optie voor jouw. Je kan namelijk kiezen uit verschillende houtsoorten zoals whitewash vuren, berken, ayous, bamboe of zelfs op steigerhout. Voor iedere woonstijl is er een geschikt houtsoort aanwezig. Wil je meer weten over foto’s op hout dan kan je hier meer informatie erover vinden: https://www.timberprint.nl/foto-op-hout/

4. Waar kan ik goedkoop een foto op canvas bestellen?

Herinneringenoplinnen.nl

5. Wat is het grootste verschil tussen een foto op canvas en een op hout?

De structuur van canvas is heel anders dan hout, hout is natuurlijker en robuuster van materiaal.

6. Welke formaten zijn er?

In allerlei maten verkrijgbaar van 20x20cm tot 90x160cm

7. Kan ik een foto op canvas buiten ophangen? En hoe snel slijt deze? 

Wanneer je besluit om de foto zonder beschutting op te hangen, zal dat ervoor zorgen dat de foto sneller gaat verkleuren. Het canvas zelf en de inkt is geschikt om in de regen te hangen, maar het gaat veel minder lang mee dan wanneer deze bijvoorbeeld onder de veranda wordt opgehangen.

Een afdak zorgt ervoor dat het canvas beter beschermd wordt en de foto veel langer mee gaat. Canvas wordt gespannen op hout en hout is een materiaal dat werkt. Dus wanneer je dit buiten ophangt, dan gaat het hout werken. Als het hout onder een afdak hangt dan kan de print tot vijf jaar meegaan. Doe je dat niet dan kan je binnen een jaar al effect zien, bijvoorbeeld dat het hout gaat uitzetten waardoor het frame gaat vervormen.

De zon heeft een enorme invloed op de helderheid van de kleuren. Als de foto de hele dag in de zon hangt, dan gaat de felheid er snel vanaf. Je krijgt dan hetzelfde effect als bijvoorbeeld bij gordijnen. Daar zie je vaak dat de kant die aan de zonkant zit veel kleurverlies heeft. Bij een canvas zal dat ook gebeuren.

‹ Terug naar overzicht